Usluge

Nudimo cjelovitu uslugu, od strateških konzultacija kroz razvoj projekta, do implementacije cjelovitih rješenja.

Rješavamo IT probleme, a Vi se možete usredotočiti na vlastiti posao.

Programiranje

Mi stvaramo softverska rješenja, od pojedinačnih aplikacija do velikih korporacijskih sustava. Ova rješenja pomažu klijentu kod postizanja vlastitih strateških ciljeva poslovanja. Višegodišnje iskustvo naših stručnjaka na području bankarskih sustava daje nam prednost nad konkurencijom. U suradnji s našim njemačkim partnerom PAYMENT-iT, prisutni smo i na njemačkom tržištu. Naši razvojni timovi stoje Vam na raspolaganju za projekte u različitim programskim alatima i okruženjima (z/OS, AIX, UNIX, LINUX).

Na raspolaganju su Vam u slijedećim područjima:

  • Bankarstvo i financije
  • Web programiranje

Mainframe

U gotovo svim većim kompanijama u sektoru bankarstva i osiguranja, kao i u industriji, nove aplikacije bazirane na client-server arhitekturi imaju važnu ulogu u procesiranju podataka unutar centralizirane IBM mainframe arhitekture. Sofistika razvija koncepte tranzicija sa klasičnih, velikih sustava na sustave srednje veličine ili na PC-baziranu okolinu. Naš tim stručnjaka garantira suvremena rješenja koja smanjuju troškove i povećavaju Vaš potencijal i efikasnost.

Baze podataka

Danas informacija dobivena iz baze podataka za mnoge kompanije postaje odlučujući faktor koji vodi do uspjeha. Stoga Sofistika nudi podršku tijekom planiranja i razvoja kompleksnih aplikacija s bazama podataka.
Naš tim ima višegodišnje iskustvo u radu s različitim programskim jezicima i razvojnim alatima na z/OS, UNIX, Windows operacijskim sustavima, te bazama podataka kao što su DB2, Informix, MS SQL, mySQL. Sposobni smo pomoći Vam od faze izrade koncepta do implementacije konačnih rješenja. Pružamo i tečajeve za obuku korisnika kako pri uvođenju novih rješenja za baze podataka tako i prilikom daljnjeg korištenja baza podataka. Tijekom faze održavanja nudimo sigurnosne koncepte za zaštitu podataka od gubitka.

Mrežne usluge

Moderni trendovi zahtjevaju velike izdatke prilikom instalacije i održavanja mrežne arhitekture. Zbog toga Sofistika nudi potpunu uslugu u mrežnom sektoru (bilo za Wide Area Networks ili za Local Area Networks), od planiranja do pažljive realizacije. Za održavanje kompleksnih mreža na raspolaganju su vam naši stručnjaci s velikim iskustvom u radu s heterogenim mrežama. Oni će riješiti Vaš problem pristupom na daljinu ili Vam pružiti podršku putem telefona. Prema potrebi preuzimamo čitavo upravljanje resursima te pružamo uvid u trenutno instaliranu opremu.